Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i szybka przekąska, która znika w rewelacyjnie ekspresowym tempie. Idealna w wersji solo i jako dodatek do obiadu.

Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym

Składniki:

Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym

 

Ciasto:

Dodatkowo:

  • mąka pszenna do obtaczania
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym

Pieczarki:

Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym
Najlepsze są pieczarki o mniejszych rozmiarach.

Pieczarki należy ubrać, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.

Ciasto:

Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym
Ciasto można doprawić według własnego smaku.

Jajko wbić do miski i wymieszać z mlekiem oraz mąką. Dodać przyprawy, na końcu porządną szczyptę proszku do pieczenia.
Całość dokładnie zmiksować.

Przygotowanie do smażenia:

Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym
Pieczarki powinny być dokładnie pokryte ciastem.

Pieczarki należy obtoczyć w mące i kolejno w dość gęstym cieście.

Smażenie:

Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym
Olej przed smażeniem powinien być porządnie rozgrzany.

Pieczarki smażyć w głębokim oleju na złoty kolor - z każdej strony. Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym.


Tagi:

pieczarki