Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Polewa kakaowa do ciast i tortów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Polewa kakaowa przygotowana na syropie z dodatkiem masła, spirytusu i aromatu rumowego jest bardzo smaczna i zawsze się udaje.

Polewa kakaowa do ciast i tortów

Składniki:

Polewa kakaowa do ciast i tortów

 

  • 30 dag cukru
  • 6 łyżek wody
  • 1 łyżka octu
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżka masła
  • spirytus
  • aromat rumowy

Sposób przygotowania:

Polewa kakaowa do ciast i tortów
Do małego rondelka wlać wodę, ocet, wsypać cukier i ugotować gęsty syrop do nitki, ciągle mieszając ostudzić. Następnie dodać przesiane kakao, masło, odrobinę spirytusu i aromatu rumowego. Ucierać jeszcze przez chwilę, do uzyskania gładkiej, błyszczącej polewy. Gotową polewą oblewać torty, ciasteczka i ciasta.