Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Polewa kakaowa do ciast i tortów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Polewa jest szybka i łatwa do zrobienia

Polewa kakaowa do ciast i tortów

Składniki:

Polewa kakaowa do ciast i tortów

 

  • 12 dag masła,
  • 2 łyżki ciemnego kakao,
  • 25-30 dag cukru pudru,
  • 3-4 łyżki śmietany słodkiej,
  • spirytus lub sok z cytryny,
  • aromat rumowy

 

Sposób przygotowania:

Polewa kakaowa do ciast i tortów
Do rondelka włożyć masło, wsypać kakao, cukier puder i dodać śmietankę, podgrzewać ciągle mieszając aż wszystkie składniki dokładnie się połączą i powstanie jednolita gładka polewa.( nie gotować) Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać do smaku aromat rumowy, spirytus lub sok z cytryny, wymieszać. Jeszcze ciepłą oblewać ciasto.