Sposób przygotowania:
Półfrancuskie ciastka serowe z brzoskwin
Kostkę masła o temperaturze pokojowej kroimy na mniejsze części i wkładamy do miski. Kolejno kruszymy twaróg i dodajemy mąkę oraz cukier puder. Z tych składników zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wkładamy na pół godziny do lodówki. W między czasie przygotowujemy brzoskwinię. Dokładnie je myjemy, usuwamy pestkę i je kroimy w półksiężyce. Brzoskwinię można obrać ze skórki. po wyjęciu ciasta z lodówki dzielimy je na kilka części, po kolei rozwałkowujemy na grubość około 5mm i wycinamy z nich kółka. Na brzegu kółka układamy brzoskwinię i kółko składamy na pól, delikatnie dociskamy brzegi. Ciastka układamy na blasze i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do momentu aż się zarumienią, około 20 minut. Można udekorować je cukrem pudrem.