Sposób przygotowania:
Półkruche ciasto z nutellą i ciastkami
Ucieramy miękką margarynę z cukrem, dodajemy 4 zoltka i nadal ucieramy. Następnie wsypujemy resztę składników i część przesianej mąki, cały czas mieszamy, na koniec dodajemy resztę mąki i wszystko wyrabiamy rękoma. Kawalek ciasta wielkosci duzego jajka wstawiamy do zamrazalki a reszte ciasta do lodowki na 30 minut. Blaszkę (30/23 cm) wykładamy papierem do pieczenia, rozwałkowane ciasto kładziemy na blaszce, wylewamy nutellę, a na nią układamy namoczone w likierze ciasteczka jedno obok drugiego. Na koniec ubijamy białka z 1 lyzka cukru. Sztywną pianę kładziemy na ciastka. Wyciagamy z zamrazalki reszte ciasta i scieramy go na tarce o grubych oczkach. Pieczemy około 30/35 minut w 180°C w rozgrzanym piekarniku. Przestygnięte ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Darth Vader
Tit
kwiatula