olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pomarańcze z polewą czekoladową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Soczyste pomarańcze polane własnej roboty polewą, a do tego podane na zimno. Czyż można oczekiwać czegoś więcej?

Pomarańcze z polewą czekoladową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomarańcze z polewą czekoladową

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańcze z polewą czekoladową
Pomarańczę obieram, następnie rozdzielam na cząstki. Następnie z każdej cząstki ostrożnie zdejmuję skórkę. W rondlu topię masło, po czym łączę je z kakao, cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie polewam przygotowaną polewą pomarańcze. Pomarańcze wstawiam do lodówki na 30 minut, aby zastygła polewa.
Pomarańcze z polewą czekoladową
Pomarańczę obieram, następnie rozdzielam na cząstki.
Pomarańcze z polewą czekoladową
Następnie z każdej cząstki ostrożnie zdejmuję skórkę.
Pomarańcze z polewą czekoladową
W rondlu topię masło, po czym łączę je z kakao, cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie polewam przygotowaną polewą pomarańcze.