Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pieczone jabłko w polewie czekoladowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Rozkosz dla podniebienia- pieczone jabłko w polewie z mlecznej czekolady i prażonymi migdałami.

Pieczone jabłko w polewie czekoladowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone jabłko w polewie czekoladowej

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłko w polewie czekoladowej
Przygotowujemy wszystkie składniki deseru. Jabłka myjemy i osuszamy. Układamy owoce w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 15-20 minut w temp. 180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Upieczone jabłka obieramy ze skórki i układamy na talerzykach. Posypujemy owoce odrobiną cynamonu. Migdały zaparzamy we wrzątku i obieramy ze skórek. Kroimy migdały i prażamy chwilę na patelni. Czekoladę dzielimy na kostki i rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Przygotowaną czekoladą polewamy upieczone jabłka. Całość posypujemy uprażonymi migdałami.
Pieczone jabłko w polewie czekoladowej
Przygotowujemy wszystkie składniki deseru.
Pieczone jabłko w polewie czekoladowej
Jabłka myjemy i osuszamy. Układamy owoce w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 15-20 minut w temp. 180 stopni.
Pieczone jabłko w polewie czekoladowej
Czekoladę dzielimy na kostki i rozpuszczamy na kąpieli wodnej.