Sposób przygotowania:
Pomarańczowa sałatka
Pomarańczę dokładnie obieramy, a następnie kroimy w plasterki o grubości około 0,5 cm.
Pokrojoną przekładamy na półmiski, talerze.
Figi kroimy w paseczki, a rodzynki przekrawamy na połowę.
Tak przygotowane bakalie wykładamy na pomarańczę.
Całość oprószamy wiórkami kokosowymi oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Dodatkowo owoce skrapiamy oliwą z oliwek i delikatnie polewamy miodem.
Sałatkę dekorujemy natką pietruszki i podajemy.
Pokrojoną przekładamy na półmiski, talerze.
Figi kroimy w paseczki, a rodzynki przekrawamy na połowę.
Tak przygotowane bakalie wykładamy na pomarańczę.
Całość oprószamy wiórkami kokosowymi oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Dodatkowo owoce skrapiamy oliwą z oliwek i delikatnie polewamy miodem.
Sałatkę dekorujemy natką pietruszki i podajemy.