zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2406]

Sałatka ryżowa lekko pomarańczowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

pomarańczowa ale nie z pomarańczami, po prostu ryż blado pomarańczowy

Sałatka ryżowa lekko pomarańczowa

Składniki:

Sałatka ryżowa lekko pomarańczowa

 

  • 3 szk ugotowanego na sypko ryżu ( zabarwionego na blado pomarańczowy )
  • 4 cienkie wieprzowe parówki
  • 1 cebula
  • 2/3 szk kukurydzy konserwowej
  • 5 ogórków konserwowych
  • 1 czerwona papryka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa lekko pomarańczowa
Ryż ugotowany na sypko i wystudzony wsypać do miski. Cebulę i paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę a parówki po obraniu z osłonek w plasterki. Kukurydzę odsączyć na sicie z zalewy. Wszystkie te składniki dodać do ryżu, następnie dodać ketchup i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać. Sałatkę schłodzić przez około 30 minut w lodówce.