gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1024]

Kruche rogaliki z kremem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruche rogaliki z kremem czekoladowym. Szybkie i proste w przygotowaniu. Szybko znikają z talerza. Polecam.

Kruche rogaliki z kremem czekoladowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kruche rogaliki z kremem czekoladowym

 

  • 400 g mąki pszennej,
  • 250 g masła,
  • łyżka cukru pudru,
  • 2 żółtka,
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%,
  • kilka łyżek kremu czekoladowego.

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki z kremem czekoladowym
Mąkę, masło i cukier siekamy razem. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy. Wstawiamy do zamrażalnika na 40 minut.

Ciasto dzielimy na 10 równych części. Każdą część wałkujemy na około 3 mm. Odrysowujemy koło od dużego talerza. Dzielimy na 4 trójkąty.

Na każdy trójkąt wykładamy trochę kremu czekoladowego. Zwijamy w rulonik zaczynając od szerszej części. Formujemy rogalik. Układamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę piekarnikową. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Studzimy.

Smacznego.
Kruche rogaliki z kremem czekoladowym
Odrysowujemy koło od dużego talerza. Dzielimy na 4 trójkąty.
Kruche rogaliki z kremem czekoladowym
Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach.