Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ciekawy smak bardzo konkretnego koktajlu. Idealny na podwieczorek czy kolację, wiele smaków i piękny wygląd.

Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu
Gotuję ryż do miękkości i przelewam do zimnej wody. Nakładam ryż do wysokiego naczynia od blendera wraz z bananem i imbirem. Miksuję. Odlewam połowę masy. Do części odlanej dodaję mleko. Mieszamy. Do części w naczyniu od blendera dodaję obrana i pokrojoną pomarańczę. Miksuję. Nakładam najpierw warstwę żółtą, potem białą, ponownie żółtą, a białą dorysowujemy wzorek. Dekoruję za pomocą truskawki przeciętej i nałożonej na kieliszek :)
Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu
Etap 1 - ryż zagotowuję do miękkości
Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu
Etap 2-owoce kroję w kostkę i wrzucam do naczynia od blendera
Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu
Etap 3- całość dokładnie miksuję na jednolitą masę
Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu
Etap 4 - dzielę na pół i do części dodaję mleko

Tagi:

ryż