Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Fascynuje mnie kolor arbuzów ( tzn. miąższu). Od czerwieni do delikatnego różu. Soczysty , słodkawy ( dla mnie czasem nawet za bardzo) doskonale nadaje się na koktajl. Wystarczy usunąć z miąższu pestki i zmiksować - doprawić .

Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem

 

  • plaster arbuza ( po odcięciu skóry ok. 3/4 szklanki miąższu)- zimnego schłodzonego mocno
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta sumaku

 

Sposób przygotowania:

Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem
Z plastra arbuza odkroić skórę.

Z miąższu usunąć pestki i pokroić go na kawałki.

Ze skórki arbuza można powycinać ozdoby którymi udekoruje się szklaneczki lub otoczenie w jakim będzie podawany koktajl.

Zmieszać mleko kokosowe z sokiem z cytryny i zimną wodą mineralną gazowaną.

Do malaksera wrzucić miąższ z arbuza .

Wlać mleko kokosowe z wodą i sokiem z cytryny.

Dodać szczyptę sumaku i zmiksować wszystko.

Przelać do szklaneczek - udekorować .
Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem
Odciąć miąższ arbuza od skórki i usunąć pestki
Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem
Ze skórki arbuza można przygotować dekoracje
Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem
wymieszać mleczko kokosowe z sokiem z cytryny i wodą mineralną
Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem
Zmiksować miąższ z arbuza z mleczkiem kokosowym- woda mineralną i doprawić szczypta sumaku