Sposób przygotowania:
Porcja na raz- sałatka w słoiku
1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Ogórki i czerwoną cebulą kroimy w kostkę. Tuńczyka (użyłam w oleju sojowym) odcedzamy a groszek płuczemy.
2. Sałatkę układamy warstwowo w 2 słoikach. Na dno wrzucamy część kapusty i ogórków, groszek, cebulę i rozdrobnionego tuńczyka. Doprawiamy odrobiną coli i pieprzu. Dodajemy po 1 łyżce majonezu.
3. Następnie, w tej samej kolejności układamy kolejne warstwy. Słoiki zakręcamy i wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.
2. Sałatkę układamy warstwowo w 2 słoikach. Na dno wrzucamy część kapusty i ogórków, groszek, cebulę i rozdrobnionego tuńczyka. Doprawiamy odrobiną coli i pieprzu. Dodajemy po 1 łyżce majonezu.
3. Następnie, w tej samej kolejności układamy kolejne warstwy. Słoiki zakręcamy i wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.