Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa na szybko
Ugotowany ryż w osolonej wodzie studzimy dajemy do miski. Papryki czerwoną i zieloną kroimy w kostkę.
Szalotki obieramy i kroimy. Natkę pietruszki drobno siekamy. Cieciorkę z puszki odsączamy.
Do ryżu dodajemy paprykę,szalotkę,natkę pietruszki i cieciorkę.
Do sałatki dodajemy sól i pieprz. Olej mieszamy z przyprawą do sałatek wlewamy do ryżu.
Mieszamy składniki sałatki. Najlepiej sałatkę odstawić na chwilę.
POLECAM!!!!
Szalotki obieramy i kroimy. Natkę pietruszki drobno siekamy. Cieciorkę z puszki odsączamy.
Do ryżu dodajemy paprykę,szalotkę,natkę pietruszki i cieciorkę.
Do sałatki dodajemy sól i pieprz. Olej mieszamy z przyprawą do sałatek wlewamy do ryżu.
Mieszamy składniki sałatki. Najlepiej sałatkę odstawić na chwilę.
POLECAM!!!!
gusia1000