SUPERPRZEPIS

Porosołowa pasta do kanapek

  • 1
  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Porosołowa pasta do kanapek Więcej zdjęć (4)

Po ugotowaniu rosołu zawsze zostaje na gotowane mięso, z którego możemy przygotować taką pastę do smarowania pieczywa.

Składniki:

Porosołowa pasta do kanapek

 

  • około 30 dag gotowanego mięsa z kurczaka
  • 1 marchewka gotowana
  • 1 mała pietruszka gotowana
  • kawałek selera gotowanego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Porosołowa pasta do kanapek
Mięso jak i warzywa gotowane u mnie to pozostałość po wcześniejszym rosole. Mięso obrać z kości i razem z pokrojonymi w mniejsze kawałki warzywami przełożyć do miski na patelni zrumienić na oleju cebulę pokrojoną w ćwiartki i dodać do mięsa, całość zmiksować na gładką pastę do pasty dodać drobno posiekany czosnek oraz szczyptę suszonego tymianku, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem i szczyptą chili.
Porosołowa pasta do kanapek
Cebulę lekko zrumienić na patelni i dodać dio mięsa.
Porosołowa pasta do kanapek
Mieso obrać z kosci i pokroić na mniejsze części warzywa.
Porosołowa pasta do kanapek
Wszystkie składniki zmiksować na gładką pastę.