Sposób przygotowania:
Pory duszone na maślePrzygotowanie porów:
![Pory duszone na maśle Pory duszone na maśle](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pory-duszone-na-masle-541527.jpg)
Pory należy dokładnie umyć i po osuszeniu pokroić w plasterki.
Duszenie:
![Pory duszone na maśle Pory duszone na maśle](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pory-duszone-na-masle-541528.jpg)
Pory przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem, wymieszać i podsmażyć przez minutę.
Następnie należy wlać bulion lub wodę i całość dusić pod przykryciem.
Doprawianie:
![Pory duszone na maśle Pory duszone na maśle](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pory-duszone-na-masle-541529.jpg)
Gotowe pory należy doprawić gałką muszkatołową oraz solą z pieprzem.
Opcjonalnie można dodać uprzednio posiekany koperek, który świetnie komponuje się z całością.