Sposób przygotowania:
Surówka z marchwi, kukurydzy i pora
Pora oczyścić i umyć. Pokroić w półplasterki. Sparzyć gorącą wodą. Odcedzić dobrze na sicie. Wystudzić. Marchew i jabłko umyć,obrać a z jabłka usunąć gniazda nasienne. Kukurydzę osączyć na sicie. Ogórki konserwowe odcedzić z zalewy,zetrzeć na grubych oczkach tarki wraz z jabłkiem,skropić sokiem z cytryny.
Marchewkę zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki. Połączyć ze sobą wystudzonego pora, marchewkę,jabłko z ogórkiem konserwowym,dodać kukurydzę.
Wymieszać wszystkie składniki z 2 łyżkami majonezu,1 łyżką jogurtu naturalnego i 1 łyżeczką musztardy.
Doprawić surówkę do smaku solą i pieprzem-dobrze wymieszać.
Marchewkę zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki. Połączyć ze sobą wystudzonego pora, marchewkę,jabłko z ogórkiem konserwowym,dodać kukurydzę.
Wymieszać wszystkie składniki z 2 łyżkami majonezu,1 łyżką jogurtu naturalnego i 1 łyżeczką musztardy.
Doprawić surówkę do smaku solą i pieprzem-dobrze wymieszać.