Sposób przygotowania:
Kurczak w porach
Pora oraz szczypiorek umyć i drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć ok. 5 min.
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić ze zbędnych części i pokroić na małe paseczki. Podsmażony szczypiorek z porem wyłożyć na talerz, a tym samym tłuszczu smażyć kurczaka.
Doprawić pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka. Gdy kurczak się podsmaży, wrzucić ponownie pora ze szczypiorkiem i wlać białe wino.
Dusić do momentu odparowania wina.
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić ze zbędnych części i pokroić na małe paseczki. Podsmażony szczypiorek z porem wyłożyć na talerz, a tym samym tłuszczu smażyć kurczaka.
Doprawić pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka. Gdy kurczak się podsmaży, wrzucić ponownie pora ze szczypiorkiem i wlać białe wino.
Dusić do momentu odparowania wina.