Lain

Lain

Kucharz
[Przepisów: 4]

Porzeczki z mleczkiem kokosowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie masz pomysłu na ciasto ? Zrób biszkopt, ostudź go. Przekrój i przełóż czymś pysznym.

Porzeczki z mleczkiem kokosowym.

Składniki:

Porzeczki z mleczkiem kokosowym.

 

  • 0,5 kg porzeczek czarnych/czerwonych
  • mała puszka mleczka kokosowego
  • cukier
  • żelatyna - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Porzeczki z mleczkiem kokosowym.
Wrzucamy do miski porzeczki, staramy się jak najbardziej ugnieść. Dolewamy mleczka kokosowego i cukier. Mieszamy. Na końcu próbujemy powoli zmiksować. Odkładamy na bok i rozrabiamy żelatynę, gdy ona ostygnie, wlewamy do porzeczek i wrzucamy do lodówki. Idealnie nadaje się do zjedzenia jako deser, przełożenia ciasta, jako dodatek do lodów i wiele innych.