Sposób przygotowania:
Porzeczkowe tęczowe galaretki sojowe
½ szklankę mleka podgrzewam i rozpuszczam w nim ½ łyżeczki żelatyny. Na dno foremek wkładam po 6 kulek porzeczek. Zalewam je mlekiem wstawim do lodówki. Czarne porzeczki miksuję blenderem, przecieram przez sito, i podgrzewam w celu rozpuszczenia ½ łyżeczki żelatyny.
Zalewam warstwę mleka w foremkach. ½ szklanki mleka podgrzewam, rozpuszczam żelatynę i zalewam tężejącą warstwę z czarnej porzeczki. Czerwone porzeczki miksuję blenderem, przecieram przez sito, podgrzewam i rozpuszczam żelatynę. Zalewam kolejną warstwę. Ostatnia warstwa jest z mleka sojowego. Galaretki są bez cukru z racji mojej diety, oczywiście polecam dodanie cukru w zalezności jak kto lubi. Galaretki dekoruję malinami. 15 dkg porzeczek czarnych miksuję blenderem, przecieram przez sito, i wylewam na talerz.
Zalewam warstwę mleka w foremkach. ½ szklanki mleka podgrzewam, rozpuszczam żelatynę i zalewam tężejącą warstwę z czarnej porzeczki. Czerwone porzeczki miksuję blenderem, przecieram przez sito, podgrzewam i rozpuszczam żelatynę. Zalewam kolejną warstwę. Ostatnia warstwa jest z mleka sojowego. Galaretki są bez cukru z racji mojej diety, oczywiście polecam dodanie cukru w zalezności jak kto lubi. Galaretki dekoruję malinami. 15 dkg porzeczek czarnych miksuję blenderem, przecieram przez sito, i wylewam na talerz.
edytaha
Cukiereczek13
zbysiowa
mysza75
Możesz jeść bo bez cukru, na mleku roślinnym a jakie dobre.
2milutka
monikaT83