kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Poświąteczna nalewka czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Robię ją 2 razy w roku: po Wielkanocy i Bożym Narodzeniu zużywając do jej przygotowania czekoladowe figurki, których po świętach mam zawsze sporo.

Poświąteczna nalewka czekoladowa

Składniki:

Poświąteczna nalewka czekoladowa

 

  • 0,4l wódki
  • 0,4 l spirytusu
  • 500g czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Poświąteczna nalewka czekoladowa
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Chłodzimy w misce z lodem cały czas mieszając. Dodajemy wymieszane ze sobą wódkę i spirytus. Przelewamy do dużego słoja lub butelki i pozostawiamy do przegryzienia na kilka miesięcy. Im dłużej leżakuje tym smaki się lepiej połączą.

Tagi:

czekolada