Sposób przygotowania:
Potrawka z parówek i fasoli
Fasolkę szparagową oczyszczam, odkrawam końcówki i płuczę. Następnie fasolkę kroję na 4-centymetrowe kawałki i gotuję w lekko osolonej wodzie.
Cebulę obieram i drobno siekam.
Parówki obieram z osłonek, kroję w ćwierćplasterki i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni razem z posiekaną cebulką.
Do zarumienionych parówek i zeszklonej cebulki dodaję pokrojoną ugotowaną fasolkę, mieszam i gotuję chwilkę. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Cebulę obieram i drobno siekam.
Parówki obieram z osłonek, kroję w ćwierćplasterki i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni razem z posiekaną cebulką.
Do zarumienionych parówek i zeszklonej cebulki dodaję pokrojoną ugotowaną fasolkę, mieszam i gotuję chwilkę. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem.