mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Potrawka z parówek i fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Proste, niedrogie, smaczne danie, dobre na ciepło do ryżu:)

Potrawka z parówek i fasoli

Składniki:

Potrawka z parówek i fasoli

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z parówek i fasoli
Fasolkę szparagową oczyszczam, odkrawam końcówki i płuczę. Następnie fasolkę kroję na 4-centymetrowe kawałki i gotuję w lekko osolonej wodzie.
Cebulę obieram i drobno siekam.
Parówki obieram z osłonek, kroję w ćwierćplasterki i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni razem z posiekaną cebulką.
Do zarumienionych parówek i zeszklonej cebulki dodaję pokrojoną ugotowaną fasolkę, mieszam i gotuję chwilkę. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

fasola