Sposób przygotowania:
Poziomki z kremem waniliowym
Cytrynę wyszorować i sparzyć, otrzeć skórkę z połowy. Poziomki można delikatnie opłukać i osuszyć - jeśli mamy pewność, że pochodzą z czystego miejsca lub z własnego ogródka to lepiej nie płukać. Śmietankę schłodzić dobrze w lodówce (przynajmniej 1h) następnie wlać do wysokiego naczynia i ubijać mikserem na średnich obrotach, dodać cukier puder i waniliowy, ubijać dalej na dużych obrotach aż będzie sztywna. Wymieszać delikatnie z serkiem waniliowym i skórką cytrynową. Nakładać porcje kremu do miseczek lub pucharków, posypać obficie poziomkami i podawać. Ilość składników na 3 porcje.
Doro
mamqa
kinga
Tak dawno jadlam poziomki,a tutaj nie widzialam niestety poziomek:))
Pyza
przykro mi, że nic nie zostało :-( moje smoki pożarły wszystkie poziomki..., ale może czymś innym Cię ugoszczę :-)))
msewka
martunia19
Pyza