Sposób przygotowania:
Prawdopodobnie najszybszy letni deser
Zaparz 3 szklanki (250ml) kawy. Poczekaj aż napary wystygną albo przyspiesz ten proces poprzec wrzucenie kilku kostek lodu. Następnie do wysokiego naczynia wlej mleczko kokosowe. Wymieszaj je - tak żeby część stała i płynna utworzyła zwartą konsystencję. Następnie dodaj kawowe napary i poszatkowane na części lody waniliowe. Spróbuj i wg. uznania dodaj cukier puder - u mnie to były 3 łyżki. Najlepiej jeśli masz blender, wtedy łatwo to zmiksujesz, ale ja to zrobiłam mikserem (w wysokim naczyniu !) i też dobrze wyszło. Przełóż do dzbanka, dodaj kostki o lodu i podawaj. Ps. Ten deser o tyle jest ''plastyczny'', że można go udoskonalać - to jest jedynie taka baza, smaczna, ale baza. Jeśli chcesz możesz dodać syropu smakowego, na wierzch bitą śmietanę, posypkę itd. i otrzymasz iście kawiarniany napój.