Sposób przygotowania:
Letni deser
Przebrać owoce i usunąć uszkodzone, następnie włożyć owoce na sito i umyć je pod bieżącą wodą , następnie osuszyć na ręczniki papierowym . Przygotować sos, w tym celu należy mąkę zmieszać z kakao i rozprowadzić całość z zimnym mlekiem, po czym całość zagotować wraz z cukrem kryształem oraz z cukrem waniliowym na małym gazie, po czym dodać masło, całość dokładnie mieszać, na końcu dodać rum i zagotować wszystkie składniki.Ostudzić sos w kąpieli wodnej. Schłodzić śmietankę i ubić ją wraz z cukrem pudrem na sztywną masę, nałożyć do szprycy. Do pucharków lub wysokich szklanek należy włożyć maliny, następnie porcjować ubitą śmietankę, następnie polać ostudzonym sosem czekoladowo- rumowym , na wierzch wyłożyć jagody lub inne owoce.