domagi

domagi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Prażona cebulka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna domowa prażona cebulka, bez dodatków, bez ulepszaczy, same doskonale znane składniki i znacznie tańszym kosztem

Prażona cebulka

Składniki:

Prażona cebulka

 

  • 4 duże cebule,
  • 6 płaskich łyżek mąki,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka soli,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Prażona cebulka
Cebulę obrać, pokroić w dużą kostkę. Przygotować miskę, wsypać cebulę i sól, dokładnie wymieszać. Miskę odstawić na godzinę. Po tym czasie wsypać połowę mąki oraz paprykę, potrząsać, aż mąka pokryje cebulę. Odstawić na 30 minut i ponownie dodać mąkę i pokryć cebulę. Rozgrzać olej na patelni, wsypać cebulę i smażyć aż będzie złota. Odcedzić na papierowym ręczniku

Tagi:

cebula