Sposób przygotowania:
Prażona cebulka wg przejs
Zwykle kupowałam prażoną cebulkę, jednak, jak się okazuje, można ją przygotować w domu - bardzo szybko i bez żadnych specjalnych zabiegów.
Kroimy cebulę na niezbyt drobną kostkę. W miseczce przygotowujemy odpowiednią ilość mąki, zaś w rondelku rozgrzewamy olej (dość sporo - bo smażyć będziemy na głębokim oleju). Cebulkę mieszamy z mąką tak, aby mąka dokładnie oblepiła kawałki cebuli. Na dobrze rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulkę (możemy ją wcześniej oddzielić na sicie od nadmiaru mąki). Smażymy cebulkę tak, aby dobrze zbrązowiała, ale się nie przypaliła. Wyciągamy - odsączamy na ściereczce lub papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Przesypujemy do miseczki, gdzie dodajemy do cebulki odrobinę soli.
Kroimy cebulę na niezbyt drobną kostkę. W miseczce przygotowujemy odpowiednią ilość mąki, zaś w rondelku rozgrzewamy olej (dość sporo - bo smażyć będziemy na głębokim oleju). Cebulkę mieszamy z mąką tak, aby mąka dokładnie oblepiła kawałki cebuli. Na dobrze rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulkę (możemy ją wcześniej oddzielić na sicie od nadmiaru mąki). Smażymy cebulkę tak, aby dobrze zbrązowiała, ale się nie przypaliła. Wyciągamy - odsączamy na ściereczce lub papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Przesypujemy do miseczki, gdzie dodajemy do cebulki odrobinę soli.