Sposób przygotowania:
Proste tartinki z łososiem
Jak mamy czas to za pomocą foremek z pieczywa możemy powycinać różne kształty. U mnie dzisiaj zwykłe kromki pieczywa pokrojone na trzy, lub cztery części.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Chleb smarujemy cienką warstwą majonezu. Potem układamy plasterki łososia i jajka.
Dekorujemy małymi ogórkami konserwowymi, zielonym świeżym ogórkiem i czerwoną papryką konserwową.
Na jajko możemy położyć niewielki kleks majonezu, delikatnie przyprawiamy silą i pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Chleb smarujemy cienką warstwą majonezu. Potem układamy plasterki łososia i jajka.
Dekorujemy małymi ogórkami konserwowymi, zielonym świeżym ogórkiem i czerwoną papryką konserwową.
Na jajko możemy położyć niewielki kleks majonezu, delikatnie przyprawiamy silą i pieprzem.