Sposób przygotowania:
Odchudzone biszkoptowe tartinki z owocamiBiszkopt:
W miseczce wymieszać wszystkie rodzaje mąki i proszek do pieczenia.
ETAP 2:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodawać cukier cały czas miksując.
W kolejnym kroku dodawać po jednym żółtku cały czas mieszając robotem.
ETAP 4:
Następnie w dwóch partiach dodać sypkie składniki i mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Przelać do foremek na tartinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st około, piec około 15-17 minut. Wyjąć i zostawić do ostygnięcia.
Wypełnienie:
Do miski przełożyć serek i dokładnie utrzeć go ze stevią. Dodać ekstrakt waniliowy i wymieszać.
ETAP 6:
Na każdy biszkopcik ułożyć po czubatej łyżce serka. Owoce umyć i dokładnie osuszyć.
ETAP 7:
Truskawki pozbawić szypułek i przekroić na pól. Ułożyć owoce w dekoracyjny sposób. Udekorować miętą.
Smacznego!
LauraLaura