Sposób przygotowania:
Grzanki z sałatką
Szynkę kroimy w kostkę, wrzucamy do miski i dodajemy odcedzoną kukurydzę, ananasa pokrojonego w kostkę i odcedzonego selera. Całość mieszamy ze sobą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez i ponownie mieszamy.
Chleb tostowy podzielony na kromki kroimy na trójkąty (po 4 trójkąty z każdej kromki). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 10 minut- do momentu aż chleb zarumieni się ładnie z obu stron.
Upieczone grzanki układamy na talerzu i na każdą z nich nakładamy trochę sałatki. Dzięki temu będzie można zjeść sałatkę bez użycia sztućców, a zyskamy ciekawą przekąskę na jeden kęs.
Chleb tostowy podzielony na kromki kroimy na trójkąty (po 4 trójkąty z każdej kromki). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 10 minut- do momentu aż chleb zarumieni się ładnie z obu stron.
Upieczone grzanki układamy na talerzu i na każdą z nich nakładamy trochę sałatki. Dzięki temu będzie można zjeść sałatkę bez użycia sztućców, a zyskamy ciekawą przekąskę na jeden kęs.