Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Grzanki z białą kiełbasą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawe przystawki to podstawa dobrej imprezy, a zapiekanki zawsze fajnie wyglądają na stole, szczególnie takie z ciekawymi dodatkami.

Grzanki z białą kiełbasą

Składniki:

Grzanki z białą kiełbasą

 

  • 1/2 kg surowej białej kiełbasy
  • 250 g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz
  • bagietka

Sposób przygotowania:

Grzanki z białą kiełbasą

ETAP 1:

Grzanki z białą kiełbasą
Surową kiełbasę bez osłonek rozdrabniamy widelcem.

Z kiełbasy usuwamy osłonki, przekładamy do miski i rozdrabniamy mięso za pomocą widelca.

ETAP 2:

Grzanki z białą kiełbasą
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy

Na grubej tarce ścieramy ser i dodajemy go do mięsa. Szczypiorek siekamy i również dodajemy do miski.

Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem i odrobiną soli.

ETAP 3:

Grzanki z białą kiełbasą
Kromki bagietki z mięsem i dodatkami układamy na blaszce

Bagietkę kroimy na plastry. Na każdy kawałek nakładamy mięso z serem i szczypiorkiem. Kromki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20-30 minut.