kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Przecier z buraczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

buraczki są smacznym dodatkiem

Przecier z buraczków

Składniki:

Przecier z buraczków

 

  • 10 buraczków
  • 2 łyżki cukru
  • sól
  • kilkanaście kropli soku z cytryny
  • 6 kubków wody
  • 4 małe słoiczki

Sposób przygotowania:

Przecier z buraczków
Wyszoruj buraczki pod bieżącą wodą. Włóż je do garnka, zalej wodą i gotuj do miękkości. Kiedy będą miękkie, delikatnie wyjmij je z garnka i odstaw, aby przestygły. Obierz buraczki ze skórki, odetnij ogonki i zetrzyj na tarce z małymi otworami. Dodaj cukier, sól i sok z cytryny. Wszystko starannie wymieszaj. Przełóż buraczki do słoiczków. Zamknij je i pasteryzuj 15 minut.