Sposób przygotowania:
Przekąski z tortilli
Placki tortilli wyjmujemy z opakowania i na gorącej i suchej patelni obsmażamy je z obu stron po 0,5 minuty. Odstawiamy na kilka minut aby się lekko ostudziły.
W tym czasie z ogórka odkrawamy końcówki i kroimy go wzdłuż w cienkie plasterki. Następnie każdy placek smarujemy płaską łyżką majonezu. Rozkładamy obok siebie plasterki sera(1 zaraz na brzegu tortilli a 2 następne wyżej obok siebie-tworzymy "trójkąt").
Na serze układamy obok siebie po 3 plasterki kiełbasy a na niej po 3 plasterki ogórka. Zawijamy tortillę dość ciasno od strony gdzie mamy położone dodatki.
Zwinięte tortille wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy aż ser zacznie się topić- ok. 2 minut .Kroimy jeszcze ciepłe i jemy od razu.
W tym czasie z ogórka odkrawamy końcówki i kroimy go wzdłuż w cienkie plasterki. Następnie każdy placek smarujemy płaską łyżką majonezu. Rozkładamy obok siebie plasterki sera(1 zaraz na brzegu tortilli a 2 następne wyżej obok siebie-tworzymy "trójkąt").
Na serze układamy obok siebie po 3 plasterki kiełbasy a na niej po 3 plasterki ogórka. Zawijamy tortillę dość ciasno od strony gdzie mamy położone dodatki.
Zwinięte tortille wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy aż ser zacznie się topić- ok. 2 minut .Kroimy jeszcze ciepłe i jemy od razu.