Sposób przygotowania:
Grzanki z jajkami i łososiem
Chleb tostowy opiekamy na patelni grillowej z obu stron po kilka minut. Łososia kroimy w kostkę i posypujemy koperkiem.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy jajka o różnych kształtach za pomocą odpowiednich foremek.
Jajka solimy i doprawiamy pieprzem. Na grzankę wykładamy usmażone jajko sadzone, posypujemy pokrojonym łososiem i posiekaną natką pietruszki z koperkiem.
Układamy plasterki pomidorków i jeśli chcemy grzanki o pikantniejszym smaku posypujemy pokrojoną drobno papryczką.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy jajka o różnych kształtach za pomocą odpowiednich foremek.
Jajka solimy i doprawiamy pieprzem. Na grzankę wykładamy usmażone jajko sadzone, posypujemy pokrojonym łososiem i posiekaną natką pietruszki z koperkiem.
Układamy plasterki pomidorków i jeśli chcemy grzanki o pikantniejszym smaku posypujemy pokrojoną drobno papryczką.