lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Tatar z oliwkami i jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jak najbardziej pasująca przystawka na karnawał i nie tylko.Ten śledź również jest bardzo smaczny.Zapraszam do zrobienia.

Tatar z oliwkami i jajkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tatar z oliwkami i jajkiem

Składniki :

  • matias 3 płaty

 

  • jaja 6 szt

 

  • cebula 1 szt

 

 

 

  • buraczki marynowane 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Tatar z oliwkami i jajkiem

Wykonanie:

Najlepiej kiedy mamy buraczki zawekowane często robimy na zimę.
Jeśli jednak nie mamy to wystarczy zagotować z 2 buraczki, zmielić, dodać sól i cukier troszkę octu i mamy marynowane.

Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę.
Matias i ogórki kroimy w kosteczkę. Cebulę również w kosteczkę. Oliwki w talarki.

Wszystkie składniki łączymy doprawiamy odrobiną pieprzu,soli. Wykładamy w kokilki idealne na raz i mamy super tatar.

Tatar z oliwkami i jajkiem
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę, dodajemy do reszty składników.