jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Przekładaniec ryżowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonały deserek z truskawkami dla dzieci

Przekładaniec ryżowy

Składniki:

Przekładaniec ryżowy

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec ryżowy
Umyć ryż, wsypać do wody wrzącej z tłuszczem, podgotować, a następnie dodać wrzące mleko i razem dogotować do miękkości. Oczyścić truskawki. W naczyniu opłukanym zimna wodą układać cienkie warstwy ryżu, przekładać truskawkami. Ostatnią warstwą powinien być ryż. Układając lekko nalezy ryż i truskawki uciskać. Przed podaniem wystudzic, wyłożyć na duzy okrągły talerz. Odzielnie podać do polania osłodzoną śmietanę.

Tagi:

ryż