Poncz to alkoholowy napój korzenny, pochodzący z Indii, który podaje się w wazie. Początkowo w skład ponczu wchodziło pięć składników: herbata, cukier, cytryna, dowolny owoc i wino. Obecnie napój przygotowuje się z herbaty, cukru, przypraw, owoców i alkoholu: rumu albo wódki. Poncz może być podawany na ciepło lub na zimno. Popularna jest również jego wersja bezalkoholowa. Poncz zazwyczaj pojawia się na przyjęciach, choć można go zrobić także w domu.

Polecane przepisy do kategorii Poncz

Znaleźliśmy 96 przepisów w kategorii Poncz

Domowy poncz

Domowy poncz

dorjana dorjana

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Claret poncz

Claret poncz

Anula Anula

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Brandy poncz

Brandy poncz

Anula Anula

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bombajski poncz

Bombajski poncz

Persik Persik
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bananowy poncz

Bananowy poncz

Karola0 Karola0

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: