Sposób przygotowania:
Przepyszny truskawkowy deser Roxi
Białka ubić, dodać 75 g cukru i żółtka
100g mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z pianą
Masę wlać do tortownicy o średnicy ok 25 cm
Piec 15 min w temp. 175 stopni
Po upieczeniu biszkopt przeciąć na pół, górną część podzielić na 8 trójkątów.
Miskę o średnicy 26 cm / pojemności 2,5 l wyłożyć folią, ułożyć w niej kawałki biszkopta.
Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie. Truskawki umyć, pociąć na kawałki.
Jogurt wymieszać z cukrem oraz szampanem. dodać 250 g ubitej śmietanki Wlać żelatynę. Dodać truskawki.
Gdy zacznie tężeć przełóżyć do miski na biszkopt.
Przykryć drugim biszkoptem
Pozostawić na 3 h w lodówce.
Obrócić miskę, wyjąć deser, udekorować dowolnie górę.
100g mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z pianą
Masę wlać do tortownicy o średnicy ok 25 cm
Piec 15 min w temp. 175 stopni
Po upieczeniu biszkopt przeciąć na pół, górną część podzielić na 8 trójkątów.
Miskę o średnicy 26 cm / pojemności 2,5 l wyłożyć folią, ułożyć w niej kawałki biszkopta.
Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie. Truskawki umyć, pociąć na kawałki.
Jogurt wymieszać z cukrem oraz szampanem. dodać 250 g ubitej śmietanki Wlać żelatynę. Dodać truskawki.
Gdy zacznie tężeć przełóżyć do miski na biszkopt.
Przykryć drugim biszkoptem
Pozostawić na 3 h w lodówce.
Obrócić miskę, wyjąć deser, udekorować dowolnie górę.