Sposób przygotowania:
Przystawka z selera naciowego i szynki
Każdą gałązkę selera naciowego kroimy na 3 lub 4 kawałki. Powinny być odrobinę dłuższe od średnicy plastra szynki. Olej mieszamy z 2 łyżkami parmezanu i pieprzem.
Seler dokładnie obtaczamy w marynacie. Każdy kawałek zawijamy w plaster szynki i układamy w naczyniu do zapiekania.
Jogurt mieszamy z pozostałym serem, estragonem i kminem rzymskim. Zalewamy nim przystawkę.
Całość zapiekamy około 25- 35 minut w 180- 200 stopniach.
Czas zależny jest od grubości selera. Podajemy na ciepło.
Seler dokładnie obtaczamy w marynacie. Każdy kawałek zawijamy w plaster szynki i układamy w naczyniu do zapiekania.
Jogurt mieszamy z pozostałym serem, estragonem i kminem rzymskim. Zalewamy nim przystawkę.
Całość zapiekamy około 25- 35 minut w 180- 200 stopniach.
Czas zależny jest od grubości selera. Podajemy na ciepło.