Sposób przygotowania:
Kotlety ryżowe z jajkiem i dodatkami
Ugotowany ryż osączmy i studzimy, a ugotowaną marchew i jajka kroimy w kostkę. Por drobno siekamy( można zastąpić go cebulą).
Wszystkie podane składniki łączymy, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.
Z przygotowanej masy ryżowej formujemy kotleciki i obtaczamy w tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety na rumiano.
Z nadmiaru tłuszczu kotlety osączamy na papierowym ręczniku.
Wszystkie podane składniki łączymy, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.
Z przygotowanej masy ryżowej formujemy kotleciki i obtaczamy w tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety na rumiano.
Z nadmiaru tłuszczu kotlety osączamy na papierowym ręczniku.
Justi2401