kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Jajka faszerowane kawiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. Wersja z czarnym kawiorem jest bardzo smaczna i elegancka. Świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole.

Jajka faszerowane kawiorem

Składniki:

Jajka faszerowane kawiorem

podstawowe

  • 6 jajek
  • 2 łyżki czarnego kawioru
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka musztardy sarepskiej lub francuskiej
  • sól, czarny pieprze
  • kiełki pora lub inne dowolne lub rzeżucha

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane kawiorem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki.

Kawior mieszamy z majonezem i musztardą, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym .

Na każdą połówkę nakładamy łyżkę farszu z kawiorem.

Udekorować kiełkami pora lub rzeżuchą, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.