mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Puchar truskawkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Puchar truskawkowy - pyszny deser nie tylko na lato.

Puchar truskawkowy.

Składniki:

Puchar truskawkowy.

 

  • 0,5 kg truskawek,
  • 3 szt serki Danio waniliowe małe,
  • 3 szt galaretki truskawkowe,
  • 1 paczka biszkoptów

 

Sposób przygotowania:

Puchar truskawkowy.
Truskawki miksujemy blenderem, (jeżeli są zbyt kwaśne możemy dodać trochę cukru pudru). Dwie galaretki rozpuszczamy w 300ml gorącej wody i odkładamy aby ostygły. Do masy truskawkowej dodajemy serki oraz ochłodzoną i lekko tężejącą galaretkę.
Na dno pucharka kruszymy biszkopty i wylewamy masę truskawkową. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody. Gdy będzie tężeć wylewamy na mus. Wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz. Całość do dekoracji możemy posypać startą czekoladą lub wiórkami kokosa.

Tagi:

biszkopt