Sposób przygotowania:
Puchar truskawkowy.
Truskawki miksujemy blenderem, (jeżeli są zbyt kwaśne możemy dodać trochę cukru pudru). Dwie galaretki rozpuszczamy w 300ml gorącej wody i odkładamy aby ostygły. Do masy truskawkowej dodajemy serki oraz ochłodzoną i lekko tężejącą galaretkę.
Na dno pucharka kruszymy biszkopty i wylewamy masę truskawkową. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody. Gdy będzie tężeć wylewamy na mus. Wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz. Całość do dekoracji możemy posypać startą czekoladą lub wiórkami kokosa.
Na dno pucharka kruszymy biszkopty i wylewamy masę truskawkową. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody. Gdy będzie tężeć wylewamy na mus. Wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz. Całość do dekoracji możemy posypać startą czekoladą lub wiórkami kokosa.