Sposób przygotowania:
Serniczki na zimno z gruszką
Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml gorącej wody a galaretkę w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.
Serki homogenizowane przekładamy do miski, dolewamy ostudzoną żelatynę i mieszamy razem do połączenia. Do pucharków wlewamy na ok. 6-7 łyżek masy serowej i wstawiamy do lodówki.
Gdy serniczki stężeją wyjmujemy je z lodówki.
Gruszkę myjemy, obieramy i wycinamy gniazdo nasienne. Kroimy gruszkę w sporą kostkę.
Wkładamy pokrojoną gruszkę do pucharków i zalewamy tężejącą cytrynową galaretką.
Wstawiamy serniczki do lodówki aby galaretka stężała.
Przed podaniem dekorujemy śmietanką ubitą z cukrem pudrem.
Serki homogenizowane przekładamy do miski, dolewamy ostudzoną żelatynę i mieszamy razem do połączenia. Do pucharków wlewamy na ok. 6-7 łyżek masy serowej i wstawiamy do lodówki.
Gdy serniczki stężeją wyjmujemy je z lodówki.
Gruszkę myjemy, obieramy i wycinamy gniazdo nasienne. Kroimy gruszkę w sporą kostkę.
Wkładamy pokrojoną gruszkę do pucharków i zalewamy tężejącą cytrynową galaretką.
Wstawiamy serniczki do lodówki aby galaretka stężała.
Przed podaniem dekorujemy śmietanką ubitą z cukrem pudrem.