Sposób przygotowania:
Pudding chlebowy.
Z chleba tostowego odciąć skórkę. Każdą kromkę pokroić na ćwiartki. W misce wymieszać jajka, mleko, cukier i ekstrakt. Masą jajeczną polać chleb. Zostawić na około godzinę aby płyn całkowicie się wchłonął. Formę żaroodporną posmarować masłem. Wyłożyć pół chleba. Posypać rodzynkami, kokosem i cynamonem. Wyłożyć reszte chleba. Wierzch posypać cynamonem. Wstawić do pierkarnika. Piec przez około 35-40 minut w temp. 180 C. Podawać jako ciepły deser z bitą śmietaną lub dżemem. Do tego puddingu nadaje się praktycznie każdy rodzaj pieczywa jednak najsmaczniejszy wychodzi z pieczywem pszennym lub słodkim (plecionka). Jesli chcecie by pudding był wyższy zróbcie go w formie do keksów.