Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pudding mango

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Namoczyć żelatynę, rozpuścić w gorącej wodzie z dodatkiem cukru. W dużym naczyniu

Pudding mango

Składniki:

Pudding mango

 

  • 2 małe torebki żelatyny
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka gorącej wody
  • 3 szklanki zmiksowanego świeżego mango
  • szklanka mleka 2%
  • 8 kostek lodu
  • sok z cytryny
  • cząstki limetki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pudding mango
Namoczyć żelatynę, rozpuścić w gorącej wodzie z dodatkiem cukru. W dużym naczyniu zmiksować mango z mlekiem i lodem. Dodać żelatynę, dokładnie wymieszać. Gdy całość zacznie gęstnieć, przełożyć do miseczki, wstawić do lodówki co najmniej na 3 godziny. Przed podaniem skropić pudding sokiem cytrynowym. Można podawać go z cząstkami limetki

Tagi:

lody