Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Pudding pakistański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Autentyczny pudding pakistański autentycznie podany.

Pudding pakistański Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pudding pakistański

 

Sposób przygotowania:

Pudding pakistański
Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić mikserem tak, żeby się cukier rozpuścił. Dodać resztę składników i jeszcze raz zmiksować mocno tak żeby były bąbelki. Wylać do dwóch 20 cm foremek do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i po 20 minutach podnieść temperaturę do 175 stopni i piec następne 20 minut. Pudding jest gotowy gdy wierzch jest jasno brązowy. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik nie wyjmując deseru przez około 10 minut, następnie wyjąć i zostawić do przestygnięcia i wstawić do lodówki, podać schłodzony. Jest to autentyczny przepis pakistański na deser autentycznie podany bez żadnych dodatków, tak jak to robią w Pakistanie. Oczywiście można podać z bitą śmietaną, konfiturą, świeżymi owocami czy tylko z czym dusza zapragnie ale to już nie będzie w autentyczny sposób pakistański.
Pudding pakistański
Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić mikserem tak, żeby się cukier rozpuścił.
Pudding pakistański
Dodać resztę składników i jeszcze raz zmiksować mocno tak żeby były bąbelki.
Pudding pakistański
Pudding po upieczeniu i 10 minutowym przestygnięciu.

Tagi:

jajko jajka