aniagdynia

aniagdynia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Puree z marchwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i zdrowe puree z marchewki

Puree z marchwi

Składniki:

Puree z marchwi

 

  • marchewek, 12 dag masła, sól, pieprz, imbir, ząbek czosnku, natka pietruszki, pół szklanki śmietany lub jogurtu.

Sposób przygotowania:

Puree z marchwi
Umytą marchewkę gotujemy w osolonej wodzie aż do miękkości. Następnie ją odsączamy i miksujemy. W garnuszku rozgrzewamy masło, dodajemy do tego zmiksowaną marchewkę, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, imbir – według uznania oraz śmietanę lub jogurt. Często mieszając gotujemy do momentu aż uzyskamy konsystencję puree. Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

marchewka