Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
Z 1 litra soku odlać 300 ml i rozprowadzić z nim budyń. Resztę zagotować. Do gotującego się soku wlać budyń i gotować do zgęstnienia, dodać galaretkę i wymieszać. Ostudzić.
Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać olej i mąkę i wymieszać. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do ciasta. Wymieszać. Przelać do blaszki, piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu przekroić na 2 części. Jedną część przełożyć do blaszki, wylać 1/2 budyniu, położyć drugą część ciasta, następnie pozostały budyń. Odstawić do stężenia.
Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać olej i mąkę i wymieszać. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do ciasta. Wymieszać. Przelać do blaszki, piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu przekroić na 2 części. Jedną część przełożyć do blaszki, wylać 1/2 budyniu, położyć drugą część ciasta, następnie pozostały budyń. Odstawić do stężenia.