LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Puszyste bezy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Puszyste bezy własnej roboty

Puszyste bezy

Składniki:

Puszyste bezy

 

  • 5 białek
  • 18 dag cukru pudru
  • 1 op cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Puszyste bezy
Białka umieścić w misce ustawionej w garnku z gotującą się wodą .Wsypujęmy  cukier puder oraz  cukier waniliowy i mieszamy białka łyżką drewnianą  do tego momentu aż się  całkowicie  rozpuści .Zestawiamy  naczynie z  garnka  i ubijamy białka trzepaczką tak długo aż do  uzyskania bardzo sztywnej piany .Małe bezy kładziemy  dużą  łyżką na  blachę  którą najpierw musimy wysmarowaną tłuszczem.I suszymy je w letnim piekarniku  przez około 2 godzin

Tagi:

bezy