Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Puszysty deser orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Krem orzechowy z serkiem mascarpone i śmietaną jest bardzo łatwy do przygotowania, smaczny i puszysty.

Puszysty deser orzechowy

Składniki:

Puszysty deser orzechowy

 

  • 40 dag serka mascarpone
  • 4 łyżki brandy
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 8 łyżek kremu orzechowego
  • 1 szklanka śmietanki kremówki
  • 3 białka
  • 4 łyżki orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Puszysty deser orzechowy
Orzechy włoskie posiekać. Białka ubić na sztywną pianę. Ser mascarpone zmiksować z masłem orzechowym i kakao. Połączyć ze śmietanką ubitą z cukrem pudrem i brandy. Dodać sztywno ubite białka, delikatnie wymieszać. Krem przełożyć do pucharków, posypać posiekanymi orzechami, odłożyć do lodówki, schłodzić.